English

 

Za razvoj slovenskega podeželja


Tradicionalni slovenski zajtrk letos 17. novembra

Tradicionalno tudi letos slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, mleko, med in jabolko, ki morajo biti pridelani oziroma predelani v Sloveniji.

 

Ker gre za dogodek zunaj koncepta vsakdanjega naročanja živil, se le-ta smejo nabavljati neposredno brez predhodnih javnih naročil. Zato je to lepa priložnost za lokalne pridelovalce, da ponudijo in dobavijo živila javnim zavodom, se predstavijo in vstopijo tudi v šolski prostor, pri čemer naj bi imela prednost lokalna živila, če je mogoče tudi iz shem višje kakovosti. Šolam se povrnejo stroški nabave živil do največ 0,43 evra (brez DDV) na osebo.

 

Naj bo tradicionalni slovenski zajtrk dan, ko se na široko odprejo vrata kmetij in šol, vrtcev, da se povežejo in vsi začutijo kmečke korenine, ki so korenine samega naroda. 

 

Več si lahko preberete na spletni strani Tradicionalnega slovenskega zajtrka

 

Seznam ponudnikov oziroma kmetij, ki sodelujejo v šolskih shemah, lahko dobite TUKAJ.

 

 

Kupujmo domace

PEFC