English

 

Za razvoj slovenskega podeželja


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabljeni na Podeželje v mestu, dogodek o ljudeh za ljudi

Kmetije postajajo leto za letom bolj ustvarjalne pri oblikovanju novih izdelkov ter raznih proizvodov dopolnilnih dejavnosti. Da pa bo živilo ali kakšen drug izdelek s kmetije našel krog kupcev, je treba porabnike nanj spomniti. Potrebno je iti med ljudi, se jim predstaviti, se z njimi nasmejati in poklepetati ter jim prisluhniti. Kupci te morajo čutiti in imeti radi.

 

Z letom 2018 se začenja trinajsta sezona dogodkov Podeželje v mestu. Dogodki, ki so bili zasnovani z namenom iskanja tržnih poti, povezovanja mesta s podeželjem, predstavitvi kmetij ter prepoznavnosti ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja, so postali tradicionalni in vedno znova navdušijo s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje podeželsko tradicijo.

 

Pri izvedbi dogodkov se prav vsi sodelujoči trudimo ustvariti dobro počutje, ki se zrcali na čudovitih predstavitvah in tako je Podeželje v mestu vse bolj dogodek »o ljudeh za ljudi«. Nanj prihajajo obiskovalci z željo po ohranjanju in spoznavanju podeželske kulinarike, v želji klepetati s pridelovalci hrane in željni kupovati lokalno pridelano hrano.

 

Lepo vabljeni, da se prijavite na razpis in sodelujete pri soustvarjanju dogodkov v letu 2018. Vabimo pridelovalce s kakovostnimi, pristnimi pridelki in izdelki. Posebno vabljeni vsi, ki še iščete tržne kanale. Prav tako so dobrodošle ideje glede dogajanja na samem dogodku v smislu soustvarjanja kulturnega programa, delavnic prikaza dela na kmetiji, turističnih zanimivosti posamezne regije in podobno.

 

Ne odlašajte s PISNIMI prijavami na razpisane dogodke, število prodajnih stojnic je omejeno. Razpis najdete tudi v februarski številki Zelene dežele. 

 

 

RAZPIS za prireditve Podeželje v mestu 2018

 

Številka

Datum

Naslov prireditve

Lokacija

1

Sobota, 24. marec

Podeželje v mestu – velika noč na podeželju

Ljubljana, Pogačarjev trg

2*

Sobota, 21. april

Podeželje v mestu – gremo na kmetijo

Ljubljana, Pogačarjev trg

3**

Sobota, 12. maj

Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij

Ljubljana, Pogačarjev trg

4

Sobota, 5. maj

Podeželje v mestu Koper

Koper, pri Taverni

5

Sobota, 1. september

Podeželje v mestu – pridelano in ponujeno z ljubeznijo

Ljubljana, Pogačarjev trg

6

Petek, 19. oktober

Podeželje v mestu Maribor

Na Glavnem in Grajskem trgu

*Prednost pri sodelovanju imajo turistične kmetije, članice Združenja turističnih kmetij Slovenije.

**Prednost pri sodelovanju imajo kmetije, ki sodelujejo na ocenjevanju 29. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

 

Pisne prijave za razpisane prireditve sprejemamo na e-naslov pr@kgzs.si ali po pošti na naslov Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana (za PVM). Po preverjanju razpisanih pogojev vas obvestimo glede možnosti sodelovanja.

 

1. V prijavi navedite, na katero prireditev se prijavljate (številko ali naslov prireditve).

2. Navedite kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, kontaktni telefon in elektronski naslov, ime kmetije in kaj boste prodajali).

3. Zavezanci za DDV navedite tudi identifikacijsko številko. 

4. Za prodajo izdelkov morate imeti potrebna dovoljenja.

5. Pogoj za sodelovanje na prireditvi je poravnan članski prispevek Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.

6. Prijavnina je 18 evrov + ddv. Poravnate jo po prejemu položnice pred posameznim dogodkom.

 

Z veseljem vam posredujemo dodatne informacije in odgovorimo na morebitna vprašanja. Pišite nam na e-naslov pr@kgzs.si. Veseli bomo tudi klicev in sporočil z dodatnimi predlogi in željami! Pokličite na telefon 01 51 36 609, Tatjana Vrbošek.

 

Sodelujte in postanite opaženi na Podeželju v mestu! 

 


In kaj o Podeželju v mestu menijo nekateri udeleženci?

Barbara, lastnica kmetije: »Povpraševanja po domači hrani je vedno več, je pa potrebno vložiti kar nekaj truda, da te ljudje opazijo in jih nekaj začne zanimati.«

 

Tina, bodoča prevzemnica kmetije: »Zdi se nam super, že zaradi reklame, potem se kupci vračajo in povedo, da so nas srečali na Podeželju v mestu.«

 

Taja, kraljica jabolk: »Zavest potrošnikov se dviguje. Vedno več jih išče domače, slovensko. Mladi na kmetijo vnašamo ideje za nove izdelke ter smo nasploh uporabni za delo.«

 

Kupujmo domace

PEFC