English

 

Za razvoj slovenskega podeželja


Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2017


Že 28. dnevi Dobrote slovenskih kmetij bodo osrednji dogodek promocije slovenske hrane in slovenskega podeželja na Ptuju. 

Soorganizatorji razstave smo Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Mestna občina Ptuj innosilka projekta javna služba kmetijskega svetovanja pri KGZS - Zavodu Ptuj. Projekt Dobrote slovenskih kmetij je rezultat sedemindvajsetletnega sodelovanja celotne kmetijske svetovalne službe Slovenije, delujoče v okviru vseh območnih zavodov in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ob podpori mestne občine Ptuj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pred samo razstavo, ki bo na ogled od 19. do 21. maja, organizatorji izvedemo obsežne priprave: razpis, zbiranje prijav, zbiranje vzorcev, ocenjevanje dobrot, razpošiljanje rezultatov in povratnih informacij ter postavitev same razstave in organizacija promocije Dobrot slovenskih kmetij.

 

Kot leta prej bo razstava na ogled v prostorih minoritskega samostana na Ptuju, prodaja dobrot pa bo na dvorišču minoritskega samostana, pred samostanom in na mestnih ulicah. V okviru razstave so predvidene degustacije, predstavitve, izbran kulturni program, strokovni posveti, podelitve priznanj in druge prireditve.

 

Tudi letos je bil odziv slovenskih kmetij dober; več kot šeststo kmetij je v ocenjevanje prijavilo skupaj 1191 dobrot. Letos bo prvič v ocenjevanju čaj slovenskih kmetij. Najboljši izdelki bodo nagrajeni z bronastim, srebrnim ali zlatim priznanjem, izdelki, ki bodo prejeli tretjič zapored zlato priznanje, pa bodo nagrajeni s prestižnim znakom kakovosti.

 

Program razstave bo oblikovan skupaj z osrednjo pokrajino, ki je letos Pomurje. Vse dni si bo

 na prireditvenem prostoru možno ogledati kulturni program, v dominikanskem samostanu pa bo potekal tudi Salon Sauvignon. Razstava v minoritskem samostanu bo na ogled od petka do nedelje od 9. do 18. ure.

 

PROGRAM

 

 

 

 

 

 

Kupujmo domace

PEFC